yakamozun güncesi: JYJ ve SM Arasındaki Tahkim Kararı Hakkındaki Söylentileri Aydınlatmak Adına

19 Temmuz 2012 Perşembe

JYJ ve SM Arasındaki Tahkim Kararı Hakkındaki Söylentileri Aydınlatmak Adına

Hayranların ortada ne olup bittiğini anlamak istediklerini biliyorum,ama şuan paylaşılan bir çok şeyde hata vardır.Hatta Tumblr'da bile bir çok kişinin doğru olmayan bilgileri reblog yaptığını görüyorum.

Düzeltme:Başlangıçta,fanlar mahkemenin düşünme zamanı alırsa ya da SM'in tahkim istegini yeniden gözden geçirirse davanın ya da kararın gecikebileceğine inanıyordu.Şimdi mahkemenin talebi kabul ettiğine dair haberlerle her şey değişti.

BU BİLGİLER GÜNEY KORE'deki TAHKİM YASASINA DAYANMAKTADIR.

Öncelikle bazı dedikoduları ortadan kaldıralım:

1)Davanın nihai kararı 10 Ağustos'ta verilmeyecektir.

2)(Doğru düzgün aydınlatması için yeniden düzenlendi.) Karar alınması için de ERTELENMİŞ DEĞİL.Evet çözümlenmek için ertelenmiş anlamına gelmektedir.Dava tahkim kararına doğru ilerlerken,bütün şeylerin "sonun" ertelendiğini düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum.

3) Yargılama ayrı bir şeydir,tahkim kararı ise başka bir şeydir.Mahkeme tarafından verilen tahkim kararında "resmi yönetici" olmayacak çünkü dava zaten "mahkemenin dışında" görüşülüyor olacak.

4)Şuan için nihai karar için verilen bir tarih yok.Bekleyip tahkim esnasında ne olup bittiyor göreceğiz.

5) 10 Ağustos Tahkim karar toplantısının yapılacağı tarihtir.Ancak bu tahkim karar toplantısının dışında başka bir anlama gelmez.

6) Dava JYJ ve SM arasındaki sözleşmenin geçersizliğini içerir.

7)Dava Jaejoong,Yoochun,Junsu ve SM Entertainment arasındadır.



TAHKİM KARARI ALINDI. BU NE ANLAMA GELİR? NELER OLABİLİR?

İşte basit bir açıklama:

SM (davayı alabilmek için) 11 Temmuz'da mahkemeden tahkim kararı istedi.

Mahkeme 18 Temmuz'da tahkim kararını kabul edip onaylayan bir karar aldı.

Her iki tarafda, JYJ ve SM'de alınan tahkim kararına uymak zorundadır.

Dava şimdi "mahkeme dışına" taşınmıştır.

"Mahkemenin dışına" anlamıyla kastedilen;JYJ ve SM arasındaki dava /anlaşmazlığın hüküm /yargılama olmaksızın dava ya da anlaşmazlığa hakemlik edilmesidir.Resmi mahkeme kararı olmadan karar verilmesi anlamına da gelir.

Tahkim karar toplantısının 10 ağustos 2012'de yapılması planlanmaktadır.

Tahkim kararı esnasında;dava mahkeme heyeti ya da iligili hakem tarafından yürütülecektir.

Bu  tarafsız 3. kişi ,bir hakem (bireysel) ya da mahkeme heyeti (birden fazla hakem) olabilir.

JYJ ve SM'in kaç hakeme sahip olabileceklerine (genellikle 1-3 kişi),onların hakemlerinin kim olacağına ya da dava esnasında oluşanlara kimin müdahele edeceğine dair söz söyleme hakkına sahiptirler.(elbette bu anlaşmazlıkların çözümü için hakem atanması süresinde izlemeleri gereken prosedürlerde vardır.)

Dava ,şayet JYJ ve SM aralarındaki anlaşmazlığı çözerse ya da davacı taraf davadan çekilirse sona erer.

Dava onların kabul kararı ile feshedilebileceği gibi ,mahkeme heyetinin ya da hakemin alacağı gerekli ya da olası bu davayı göz önünde bulundurmanın anlamı yok kararı ile feshedilebilir.

Tahkim toplantısı esnasında, JYJ ve SM karşılıklı olarak anlaşabilirlerse,dava ya da anlşamazlığa dair karar "kesin" olarak mahkeme tarafından kabul edilecektir.

JYJ ve SM herhangi bir anlaşmaya varamazlarsa,bunun sonrasında nihai kararın alınabileceği yeni bir dava süreci başlayacaktır.(Bu mahkeme sürecinin  ve zamanın büyük miktarını içine alan çile süecinin başa dönmesi nlamına geldiği için fanlar bundan korkuyorlar.)

Tahkim davası devam ederken,hakem ya da mahkeme heyeti bir karara ulaşırsa,mahkeme bunu tanıyacak ve yeterli derece de aksi bir sebep iddia edilene kadar bunu destekleyecektir.

Tahkim toplantısı genellikle tarafların seçimidir,bu sayede daha fazla gizlilik sağlayabilir.Ayrıca,gerçek bir anlaşma ve sonuç ihtiva edebilir.Örneğin;JYJ ve SM oturumu,onların kendi aralarındaki anlaşmalarının bilgileri halka kapalı olacak şekilde gizli (özel) tutulabilir.

Daha fazla bilgi için bu yazıya bakabilirsiniz: Tıklayın

Umarım bu size yardımcı olur.Birçok fanın kafasının karıştığını biliyorum.Ama hiçbir şekilde bu tahkim kararı haberi davanın ya da dava süecinin ertelenmesi ya da nihai kararın 10 Ağustos'ta alınacağı anlamına gelir.Bu açıkça bir resmi karar olmayacaktır,çünkü dava kararı alternatif bir tahkim yoluyla ele ediliyor.Sonuçta emin olamıyoruz çünkü yeni yöenlimlern ne olacağını bilemiyoruz.Duruşma ya da dava,ancak JYJ ve SM yüz yüze tahkim için karşı karşıya geldiğinde anlam kazanacaktır.Herşey yolunda giderse,sonrasında anlaşmazlıklarını yoluna koyabilirler ya da karar alabilirlerse nihayetinde kalan herşeyi düzeltebilirler.

Daha öncesinde söylediğim gibi,dürüstçe söylemem gerekirse şuan olabilecekleri bilemiyorum.Anlaşmaya varmalarının ne kadar zaman alacağını ya da anlaşmaya varamazlarsa sonunda mahkemeye dönüp dönmeyeceklerini bilemiyorum.Hiçkimse de bunu bilemez.

Biz sadece JYJ için en iyisinin olmasını umut edebiliriz.

This article's credit:hellothrice

 Çeviren Yakamoz109

 NOT:Profesyonel çevirmen değilim kendi imkanlarımla bu çeviriyi süreçten uzak kalmamız adına yaptım. O nedenle çoğu yerde toparladım,ayrıca imla hatası ya da çeviri hatası yapmış olabilirim şimdi den özür dilerim eğer varsa.Ve lütfen bu çeviriyi iznimin dışında başka bir yerde kullanmaya kalkmayın,teşekkürler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder