yakamozun güncesi: KpopStarz Tarafından 2012 Yılının İlk Yarısının En İyi Aktörü Seçilen Kim Jaejoong İle Söyleşi

1 Ekim 2012 Pazartesi

KpopStarz Tarafından 2012 Yılının İlk Yarısının En İyi Aktörü Seçilen Kim Jaejoong İle Söyleşi




Sevginizi sunduğunuz için çok teşekkür ederim.Kalbimden gelen minnettarlığımı ifade etmek zorundayım.Gerçekten de en iyi şartlarda hepinizle tanışabilmeyi umuyorum.Daha iyi bir müzisyen ve aktör olabilmek için çok sıkı bir şekilde çalışacağım.Lütfen sevginizi sunmaya devam edin.Hepinizi seviyorum.





BÖLÜM 1- 2012'ye Dair:




Soru: Bir Amerikan Medyası olan KpopStarz tarafından,2012 yılının ilk yarısının en iyi aktörü seçildiniz, nasıl hissediyorsunuz?

Jaejoong: Herşeyden önce size teşekkür ederim.Geçen yılki Dünya Turu sayesinde hayranlarımızla buluşma fırsatı bulduk.Bir kez daha birçok farklı ülkeden çok fazla sayıda hayranın sevgisini hissedebildim.Bu ödül sayesinde de o sevgiyi gene hissettim.



Soru:2012 yılının başlangıcından bu yana en unutulmaz anınız nedir?

Jaejoong:Daha öncesinde bahsettiğim Dünya turu unutulmaz anılarımdan biriydi.Ne kadar sevildiğimizi görebildim.Hatta bugün bu çok değerli ödülü bana vermenizde unutulmaz anılarımdan biri oldu.Bunların yanı sıra ilerde daha fazla unutulmayacak anılarımız olmasını da umuyorum.


Soru:Bu yıl Tayvan'da ve Türkiye'de Solo hayran buluşması düzenlediniz.Ve bu yaz,JYJ Fan Sergisi düzenlediniz.Bütün bu deneyimler sizce nasıldı? Unutamadığınız,aklınızda kalan hayranlarla olan anınız var mı?

Jaejoong:Daha öncesinde bir kaç kez hayranlarla buluşabilmek adına Tayvan'a gitmiştim.Ama bu benim ilk kez Türkiye'ye gidişimdi.Orada bu kadar fazla hayranı bir arada görünce şaşırdım.Onların dilini bilmiyordum,ama oradaki çok fazla hayran korece konuşabiliyordu.Bir kez daha kendime şunu hatırlattım: "Sevgide sınır yoktur"Onların benim için hazırladıkları hediyelerden çok etkilendim.Bunların yanı sıra,korece şarkıları tam anlamıyla öğrenip,birlikte söylediler.


BÖLÜM 2-JYJ:


Soru:JYJ 3'lüsü olarak en son ne zaman bir araya geldiniz? Ne yaptınız?

Jaejoong:Bugünlerde bir araya gelecek kadar yeterli zamanımız olmadı. Junsu'nun Dünya Turu başlamıştı.Benim de hem film hem de dizi çekimlerim vardı.Şahsen bir araya gelemesek de,yakın zamanda ticari bir oyun markasının çekimleri için bir araya geldik.

Ayrıca hem iş hem de tatil için 2 haftalığına Amerika'ya gittik.Gerçekten çok eğlenceliydi.Yaptığımız herhangi özel bir aktivitemiz olduğunu sanmıyorum.Genellikle yapmamız gereken bir şeyler olduğunda bir araya geliyoruz.Gerçekten çok eğleniyoruz çünkü aramızdaki konuşmalar hiçte normal değil.Üyelerimiz çok eğlenceliler.

Birlikte bu kadar şey paylaştıktan sonra,birlikte olabilmek için 2 hafta bize yetmiyor.Birlikte anlaşabildiğimiz için çok mutluyuz.İlerisi için çok fazla beklentimiz var,çünkü başka ticari faaliyetler için yeniden bir araya geleceğiz.


Soru: Sizin için Junsu ve Yoochun ne kadar anlam ifade ediyor?

Jaejoong:Junsu mu? O,Dünyanın en yakışıklı adamıdır.Bu şakaydı.Bunun bir şaka olduğunu söylersem sizce kötü hisseder mi?
O yakışıklı.Ama siz benim için ne anlama geldiğini soruyorsunuz,değil mi? Junsu ve Yoochun neredeyse benim ailem gibidir.Bir bakıma,bizim ilişkimiz aileden de daha yakındır,birbirimizle iletişim kurabilmemiz için konuşmaya bile gerek duymayız.

Bizim ajanstan hemen önce Junsu ile buluştum.Uzun zamandır onu göremesem bile,onu gördüğüm zaman  garip hissetmedim.Aile gibi olduğumuzdan dolayı, asla " Nasılsın?" demeye gerek duymayız,çünkü birbirimize gerçekten çok yakınız.

Soru:Tanıtım çalışmalarının zorluklarının ortasında,yeni bir grup olarak ortaya çıktınız,JYJ'in gücü nedir?

Jaejoong:JYJ'in gücü mü?Ben en eskilerdenim.Ama sanırım JYJ, grupta lider kavramı olmayan bir takımdır.Bazı zamanlar Junsu diğer üyelerin liderliğini yapar,bazen de Yoochun liderlik rolünü alır.Bazen de ben alırım.
Sanırım liderlik görevi grupta çok iyi dağıtılmış.Üyeler kendi güçleriyle birbirlerine yol gösterebiliyorlar.Bunun yanı sıra zayıflıklarını da paylaşabiliyorlar.JYJ'in sımsıkı bir şekilde bağlı olmasının üyelerimize güç veren kaynak olduğunu düşünüyorum.

Bölüm 3-MÜZİK YAŞAMI:




Soru: Çocukluk hayaliniz neydi? Şarkıcı olup,Dünya Turnelerine katılacağınızı bekler miydiniz?

Jaejoong:Beklemezdim.Benim çocukluk hayalim bir süpermarket sahibi olmaktı.Ayrıca saç tasarımcısı olabilmeyi isterdim.Ama bir şarkıcı ve aktör oldum.Dünya çapında bu kadar fazla hayranın sevgisini kazanmayı beklemezdim.JYJ üyelerinin bir araya gelebildiği için minnettarım.Sevdiğimiz müziği yaratabildiğimiz için çok mutluyum.

Soru: Sizce şarkıcı olmanın diğer mesleklerden üstün yanı nedir?Şarkıcı olarak ne zaman mutlu hissedersiniz?

Jaejoong:Bunun için hiçbir kelimeye ihtiyacım yok.Herşeyden dolayı mutluyum.Bir şarkıcı olarak yapmak istediğim müziği yapınca mutlu olurum.Sahnede performans verirken,aynı duygulara ve değerlere sahip üyelerle birlikte anlar paylaşınca mutlu olurum.

Soru: Bugünler de sıklıkla hangi şarkıları dinliyorsunuz?En çok kimlerin müziğinden etkilendiniz?

Jaejoong:Ben daha çok piyano müziği dinlerim.Bu benim imajıma uygun olmayabilir,ama evde kendi başıma zaman geçirirken yüksek sesli müzik dinlemek yerine daha sakin müzik dinlemeye çalışırım.Gerçektende Jay Holiday'ı seviyorum.Vaktim olduğunca,onun müziklerini dinlemeye çalışırım.Çaylaklık dönemlerimde,gerçekten de Boyz II Men ve R. Kelly'in müziklerini severdim.Onların müzikleri beni etkiledi.Aynı zamanda bir Japon grup olan Gasperats'dan da etkilendim.Kubota Toshinobu'yu da severdim.Hala müzikle uğraşıyor mu bundan emin değilim.

Soru.Birlikte çalışmak istediğiniz herhangi bir sanatçı var mı? Neden?

Jaejoong:Bu anlamda seçmek isteyebileceğim çok ünlü olduğundan dolayı,bunların arasından seçmenin çok zor olacağını hissediyorum.Sanırım daha önceden bahsettiğim biri vardı...Beyonce,gerçekten de bizzat tanışıp birlikte çalışmak istediğim biri.Ona sunacağım ne tarz müzik olursa olsun,o müziğin en iyisini yapabilir.

Soru: Önümüzdeki 15 yıl içerisinde profesyonel anlamda kendini nerede görüyorsunuz?

Jaejoong:O yaşlarda amca olabilirim.Gene de hayatımdan genç biri gibi zevk almaya çalışacağım.Şimdikinden daha deneyimli olarak, şarkıcı ve aktörlük kariyerime devam edeceğim.O yaşlarda bile,yeni insanlarla tanışıp,yeni alanlardaki işlerle kendimi zorlayacağım.


BÖLÜM 4-KİŞİSEL:



Soru:Boş zamanlarınızda ne yaparsınız? Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir iyi hobi var mı? 

Jaejoong:Bugünlerde yürüyüşten zevk alıyorum.Sanırım bu gerçekten iyidir.İlla tek başınıza yürümek zorunda değilsiniz,birileriyle gidebilirsiniz.Eğer arkadaşlarınızla giderseniz,dostluklarınız daha da güçlenecektir.Eğer sevdiğiniz kişi ile giderseniz,dağlara tırmanırken çekilmeye ve itilmeye ihtiyanız olacağından,ilişkiniz daha da yakınlaşacaktır.Hem sağlığınıza da iyi gelir.Gerçektende yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim.
Bunun yanısıra bugünlerde bisiklete de biniyorum.Genellikle tek başıma biniyorum.Sadece çalışırsanız,sıkışmış gibi hissedebilirsiniz.Ama bisiklete binmek sıkıcı değildir.Hem egzersiz yapmanıza da yardım eder.

Soru: Lise yıllarınıza geri dönseydiniz,en çok ne yapmayı dilerdiniz?

Jaejoong: Hayallerime odaklanıp,onları takip etmek yerine arkadaşlarımla normal hayattan zevk alabilirdim.Ama hayallerim yüzünden ve bunların ne kadar fazla anlam içerdiğinden dolayı bunu yapabileceğimi de sanmıyorum.


Soru: Şayet bir cin 3 dilek dilemenizi isteseydi,neler dilerdiniz?

Jaejoong:Hepsinden önce,Güney Kore'den Güney Amerika'ya direkt süren bir havayolu olmasını dilerdim.Güney Amerikaya yaptığım son gezim çok zordu.Direkt havayolu olsa çok daha iyi olurdu.Sonrasında JYJ daha sık ve daha rahat şekilde Güney Amerika'ya giderdi.Güney Amerika'daki insanlar da Güney Kore'ye daha kolay gelebilirdi.

İkincisi ise,200 yıl yaşamak isterdim.200 yaşında olmayı istemem,ama bir yıl sanki bir yılın yarısı gibi olsun.Daima yaşadığımız anın çok kısa olduğunu düşündüm.Zaman akıp gider ama yapmamız gereken çok şey vardır...

Üçüncü olarak da;doğal felaketlerin azalmasını dilerdim.Tayfunlar bu ay içerisinde 3 kez Güney Kore'ye uğradı.Ve insanlar bundan muzdarip oldular.Doğal afetlerin ortadan kalkmasını dilerdim.


BÖLÜM 5-OLAYLARA DAİR DÜŞÜNCELER:





Soru: Şimdilerde PSY patlama yaparak Amerika'daki kapıları K-pop'a açtı,fenomen haline gelen PSY'e dair düşünceleriniz nedir? Size bu diğer Hallyu yıldızlarına yarar sağlar mı?

Jaejoong:Şahsen PSY'nin gerçekten harika olduğunu düşünüyorum.Amerika'daki aktivitelerini gördüğüm zaman,gerçekten onun muhteşem ve ilham verdiğini hissettim.Bunu kendime söyleyebilirim.O konuştuğunda daima dürüst olmuştur.Asla başkasının müziğini kopyalamamıştır.O sadece müzik yapmak için yaptığına inanmaz.Bence kendi düşünce tarzı ve stiliyle müziğini yarattığı için Amerika'da patlama yaptı.Onun popülaritesi sadece Amerika'yla da sınırlı değil,tüm Dünya'da tanındı.Sanırım kendi stili ve kişiliği ile tüm Dünya'daki insanların ilgisini çekti.Onun samimi müziği gerçekten de insanların ilgisini çekiyor.

Koreli bu şarkıcı sayesinde,insanlar diğer K-pop müziklerini dinlemek için fırsat bulabilir ki bu da genç müzisyenleri güçlendirir.Bu bir çok Koreli sanatçı için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.

Soru:Sizce K-pop daha ne kadar ilerleyebilir? Sansasyonları alıp devam edebilmesi hatta daha da ilerleyebilmesi için K-pop'un ihtiyaç duyduğu bir sonraki adım nedir?

Jaejoong:Daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.Bu da daha fazla zaman gerektirecektir.Sürekli çaba göstermeye devam etmeli,farklı tarzları denemeliyiz.Koreli sanatçıların tek bir tarzda yoğunlaşamamasını dilerdim.Herkesin yeni şeylerle kendisine meydan okumaya devam etmelerini ve dünya çapında ilerlemelerini dilerdim.Bu da daha fazla zaman gerektirir,değil mi?

BÖLÜM 6-SELAMLAMA






Soru:İlerideki film,dizi ya da albüme dair herhangi bir haber var mı?

Jaejoong:Oynayacağım yeni bir dizi arayışındayım. "Jackal is Coming" adlı film Kasım ayında yayınlanacak.Promosyon çalışmaları devam ederken aynı zamanda filmin son kısmını bitirmeye çalışıyoruz.Aynı zamanda oynamak istediğim başka bir film araşındayım.

Soru:Son olarak Amerika'daki ve tüm Dünya'daki KpopStarz okuyucularını nasıl selemlardınız?

Jaejoong:Sevginizi sunduğunuz için çok teşekkür ederim.Kalbimden gelen minnettarlığımı ifade etmek zorundayım.Gerçekten de en iyi şartlarda hepinizle tanışabilmeyi umuyorum.Daha iyi bir müzisyen ve aktör olabilmek için çok sıkı bir şekilde çalışacağım.Lütfen sevginizi sunmaya devam edin.

Hepinizi seviyorum.Teşekkür ederim.Ah... Utandım.





Cr.KpopStarz

Fotoğraflar:  C-JeS Entertainment

Çeviri:Yakamoz109

Sakın uğraş verdiğim bu çeviriyi çalmaya kalkmayın.

Bana sormadan herhangi bir forumda yayınlamaya hele de kaynak belirtmeden sanki sizinmiş gibi yayınlamaya kalkmayın.Üşenmem dava açarım.Bu çeviri her türlü hakkıyla şahsıma aittir.

3 yorum:

  1. bu röportajda, en dikkatimi çeken, üyeler hakkında "genellikle yapmamız gereken birşeyler olduğununda bir araya geliyoruz" demesi.. Bu söz biraz üzücü geldi bana :) daha önce yanlış hatırlamıyorsam bir yazında mahalo'dan bahsederken, tatil değil orda bile iş halinde olduklarından bahsetmiştin. tatil adı altında iş.. bu dinlenmek mi :) yoğunluklar, buluşmaları da zorunluluklara çevirmiş. işten soyutlanıp, birlikte eğlencenin tadına varabilmelerini isterdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazıkki öyle canım bireysel aktivitelerine yoğunlaştıkları için iş icabı nedeniyle bir araya gelebiliyorlar.Evet mahalo'da aynen öyle Amerika'da tatile gittiler sözüm ona ama orda da 3hree voices'ın 3. bölümü çekildi tabii eğlenmişlerdir ama bunu tatil denmez bence de... Umarım her daim başarının tadına varırlar.Gerçektende çok süper bir röportaj yapılmış süper sorular sormuşlar.En çok JYJ'in gücü kısmını sevdim.Bir de konuşmaksızın anlaşabilmeleri de süper.

      Sil
  2. bir süredir ortada yoktum ama görüyorum ki yine harika işler yapmışsın :)

    YanıtlaSil