yakamozun güncesi: Jaejoong'un Elle Röportajı Ve Bazı Kendini Bilmezlere Dair...

29 Ekim 2012 Pazartesi

Jaejoong'un Elle Röportajı Ve Bazı Kendini Bilmezlere Dair...


cr Mulanmo

Öncelikle bu magazinde en sevdiğim fotoğraflardan biriyle başlamak istedim...

İlk olarak Hindistana gittiğinde hep merak ettik bu işten ne çıkacak diye ve sonunda duyduk gene Elle çekimi olacaktı.Geçenki o Elle magazin ve fotograflarını gördüyseniz olayın ne kadar harika olacağını tahmin ederdiniz,siz de bizim gibi.Heyecanlandım bu dergiyi almak istedim sağolsun ablalar  (benden de büyük ablalar sayesinde,neden bunu dedim benim yaşıma takan kıt zekalılar varda ^^ lol) yardımcı oldu.

Sonra dergi ha şimdi yayınlanacak ha şimdi derken dergi satılmaya başlandı ve koredeki arkadaşlarımız edindi. Dergi evet süper resimler içeriyordu ama asıl ses getiren şey röportajdaki ilk kısım oldu.Hatta bunun yanlış anlamalara yol açsın diye YJler tamamen yalan(Fake)larıyla dolu çevirisini bile yaptılar. Bayağı olaylar koptu.Hoş bizim türk bazı garip OT5 tayfası (hepsi değil arkadaşlarım var onlara sonuna kadar saygı duyarım.Kimsenin tercihine karışamam.Ama bu tayfa cidden garip anlatacağım)anca JYJ destekleyenlerden bir grup bunu çevirince haberleri oldu.Ne olduysa bundan sonra oldu.


Gene aynı tipler (derken bunu açıklamak lazım bir değil bunlar 5-6 taneden fazlalar, zaten kesin rastlarsın sosyal ortamlarda) hani JYJ fanı olmayan hatta arada YJ olan bazen olmayan duruma göe konuşan,uydurma sözlerler popüler olmaya çalışan tipler....gene Jaejoong hakkında konuşmaya atıp tutmaya başladı hatta en çok koptuğum şey bu röportajı çeviren gruba da çevirdikleri için laf attılar yok artık sizi beğenmiyoruz falan filan. Dur burda !  beni ilgilendirmez o grup ama koptuğum nokta şu Hani sen  gruba hayrandın yaptıkları işleri destekliyordun lol onu da geçtim. Madem JYJ fanı değilseniz neden JYJ dair bir grubu destekliyorsunuz.

Bu tipler profil tanıtımlarında şunu diyorlar biz işte: " #DB5K #TV2XQ" Bir dakika bu ne hem OT5 olup hem OT2 nasıl olabiliyorlar anlamış değilim ?(Bu açıklama getirir; OT5 demek 5 üyeyi seven onları destekleyen fanlardır.OT2 ler ise sadece iki üyeyi destekleyen diğer ikisine tahammül bile edemeyen onlardan nefret edenlerdir.Bu ayrımı direkt yabancı fanlarda görürsünüz.Ama bu kitle her telden çaldığı için bunu yapar.Ama belki bazı yapanlar da onların böyle yaptığını görüp yapmıştır o da ayrı.)

Dediğim gibi bunlar Arafta kalmış besbelli....

Neyse bunu da geçtim neden bilip bilmeden konuşurlar bunu da anlamış değilim.


Neyse Jaejoong ne dedi de olay yaptılar:

 "But I feel sad that overseas fans overlook the band JYJ and still think of me as previous YongWoong Jaejoong. It’s a problem of time and all I can do is try harder.”

(cr : princeJJ )

Türkçesi: 

"Ama hala beni önceki YongWoong Jaejoong olarak gören ve JYJ grubunu göz ardı eden yurtdışındaki fanlarım adına üzgün hissediyorum,Bu zamanla hallolacak bir problem ve tamamen zorda olsa uğraşacağım."

(çeviri yakamoz109)

Şimdi bu adam bunu neden dedi ? Bazılarına göre bunu dediği için "Hain" ilan edilse de anlayalım ya da onu anlamaya çalışalım... 

Bu adam kariyerine çok genç yaşta başladı.Söz meclisten dışarı köpekler gibi çalıştı ailesinden uzakta Seoul'da sakız bile alacak parası yokken bu rüyasını gerçek kılmak için çalıştı.Hiç düşündün mü bu durumu?

Sakız bile alacak paranın olmaması nasıldır acaba diye? Türkiyede ortalama 1 lira düşün o bile sende yok...

Neyse çalıştı çabaladı ve SM altında girdi ilk başlarda istenmeyen adamdı (şahsen hepde bunu yaşadı buadam Kore'de.) Bu istenmemesi durumuyla ilgili diğer grubun destekcilerinin attığı iddialar var kanıtsız olduğunu bildiğim için açıklamıyorum bile.Ve bu şekilde bu grubun altında hayallerini gerçekleştirmek adına çok şeye katlandı.Bunu kabul etmeyebilirsiniz ama onların yayılan 2008-2009 yıllarına dair olan (hatırladığım kadarıyla)programlarında 1 haftalık tatillerinin bile olmadığını gördüğünüzde anlarsınız.Tabii burda kasttetiğim o çekti diğerleri çekmedi de değil.

Neyse bir karar aldılar ve dava süreci başladı.Bu karar JYJ kararı bizim kararımız olmadığı gibi ne yaşadıklarını bilmediğimiz (tam anlamıyla) için bu konuda konuşmak adaletsizce olduğu için susuyorum kendi görüşlerim beni ilgilendirir sonunda...

Sonra bu adamlar müziği sevdikleri için ve hayallerine devam etmek için her NORMAL insan gibi yeni grup oluşumuna katıldılar.Tabii ne olursa olsun yaşanılanlar silinmezdi,o grupta onların da emeği vardı besteledikleri parçalar vardı açın bakın vikiye kaç tane olduğunu görürsünüz. O nedenle Jaejoong da profiline o yazıyı yazdı.Yoksa adam sizin dediğiniz gibi en büyük OT5 olduğu için değil...

Neyse tabii hepimizin bildiği geçmişi asla silemeyiz iyi,kötü onları bavul misali nereye gitsek taşırız.Ki o da NORMAL bir insan olduğu için ve onunda insani hisleri olduğu içi diğer gruptaki arkadaşlarına önce mesaj attığını fakat cevaplanmadığını hoş diğer grupta öyle bir şey yok dendi.Sonrasında hepimizin bildiği gibi twitterdan sizi özledim dedi.(onların isimlerini kullanarak)

Ki bu da onun en büyük OT5 olduğunu göstermez bana göre! Tamamen İNSANCA BİR DURUM...

Bu röportajda da artık JYJ olarak anılmak istediğini hatta onu o şekilde gören yabancı fanlarından dolayı üzüldüğünü demiş.Olay şu adam hayallerine devam edinmek adına yürüyor ve geçmişinde bizim asla net bir şekilde öğrenemeyeceğimiz bir hikayesi var belli ki bu hikayeyi geride bırakmak istiyor.Yaptığı yeni işleriyle anılmak istiyor.Olay sadece bundan ibaret kimse bu İNSANCA ŞEYİ istiyor diye onu HAİN olarak yargılayamaz.

Bunu anlaman için şöyle bir hikaye anlatalım:

Bir grup arkadaşsın yediğin içtiğin ayrı gitmiyor hatta yeri geliyor aynı yurt odasında yıl boyu yaşıyor aynı iş yoğunluğunu çekiyorsun sonra bir şeyler oluyor uzaklaşıyorsun ve kopuyorsun.Bu süreçten 2 yıl geçiyor uzaklaşmışsın.Ve hala diğer biri gelip o konuşmadığın arkadaşlarınla ilgili sorular soruyor,hatırlatmaya çalışıyor ki asla ilgilendirmeyecek konularda yorum yapıyor ve bunu hep yapıyor bu canını sıkmaz mı?

Şahsen beni sıkar ve de üzerdi de. İşte adam bunu dile getirmiş.

Başta da dediğim gibi kimsenin tercihini yargılayamam ama bazı tipler var biliyorum yaş ortalaması 20 üstü değil.Etrafa zehirli fikirlerini yaymaya çalışıyorlar Lütfen onlara dikkat edin.Ve onların hastalıklı fikirlerine,Hainlikle ilgili suçlamalarına sakın izin vermeyin. 

Gelelim neden ülkemizde YJ'ler türedi ?

Sebep 1: farklı olmaya çalışmak,
Sebep 2: Popüler olmaya çalışmak,
Sebep 3: Bazı konuların ülkemizde tabu olması ve bu nedenle de insanların fantazi dünyasında yaşaması.

Peki YunJae nedir?

YunJae: Bunu açıklayacağım. Diğer grubun üyesi olan Yunho ve Jaejoong'un isimlerinin heceleri alınarak oluşturulmuş kısaltmadır. Neyi desteklerler Bu ikilinin aslında gay olduğunu ve ilişkileri olduğunu desteklerler.Hoş Türkiyedeki bazı destekçileri olayın boyutunun hala masumane olduğunu sanıp savunmaya devam ediyor.

Ve bazılarıda ki sapkın bir olay olduğunu bilip yukarıda saydığım nedenlerden dolayı desteklemeye devam ediyor.

Gelelim bundan neden bahsetmeye başladım;olaylar Nanjing FM başladı biliyorsunuz Jaejoong ayın 20'sinde Nanjing de Fan Meeting yaptı denilene göre çok fazla sürmeyen (75 dakika anca). Bu FM ile ilgili çok konuşuldu hatta bundan dolayı ağladı yada FM gösterilen Fan yapımı videodan dolayı ağladı dendi. Hatta RockJJ(Çindeki Jaejoong Fan Sitesi) olanlardan dolayı özür diledi.Gelelim bilmeyenler için bu olaylar neydi...

Bazı ülkeler vardı ki YJ ler oralarda ciddi bir problemdir bu ülkelerden biri de Çindi,hatta çoğu YJ fan klübünün kökeni bu ülkeden çıkar.Gene onlardan biri de amouryunjaedi.Ki onlar alanın dışında küçük olduğunu iddia ettikleri ki sadece ETTİKLERİ... bir banners açtılar ki bu olay gazeteye bile yansımış.(O resmi burda yayınlamayacağım çünkü benim midem almıyor kusura bakmayın)
İnsanların tercihlerini yargılayamam ama bir sanatçıya böyle bir şey yapılması şahsen asla kabul etmeyeceğim bir durum.Kimse kusura bakmasın.

Ve Jaejoong DC(jaejoong Fan klüptür)'de bu grubu twitterdan report etti. Bunun üzerine o garip tipler gene yukarıda saydığım nedenlerden ötürü amouryunjae'yi destekleyip,DC ye laf etmeye başladılar.

Tamam özgür bir dünya da yaşıyoruz ama tam olarak bu gruplar hakkında ne derece bilgi sahibisin ? 

Ve neye dayanarak JaejoongDC'ye kendini bilmez diyebiliyorsun ?

İşte anlayamadığım olay bu....

Bazı şeyleri öğrenip bence ona göre konuşmalısın  bu da ayrı bir konu...

Madem bu adama seviyorsun hangi mantıkla bunu savunursun o da ayrı bir şey...

Bunu bu adama yapmayın evet farklı grupları sevebilirsin ama tutupda bir grubu ya da bir düşünceyi savunuyorsun diye bilip bilmeden bu adamı yargılamaya ne hakla çalışırsın.....

Ve ne hakla bu fikirlerini yaymaya çalışırsın....

Artık bir noktada durup biraz düşünmelisin...

Neyse uzun bir yazı oldu Benim şahsi fikirlerim bu seni ırgalamaz ama cidden bu konularda çok doldum.Yazmak içimi dökmek istedim bloguma.

Jaejoong'u seviyorum ve onunla gurur duyuyorum.Sonuna kadar da destekçisiyim onların deyimiyle ceycey benim için çok önemli.

Umarım Türkiye'deki JYJ severler için çok iyi şeyler olur ki bunu canı gönülden istiyorum.Çünkü bende bu ülkede yaşıyorum. 

Neyse hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun...



Ve son not:Lütfen bu tip kişiliksizlerin laflarına kanıp bu JYJ ve Jaejoonga dair nefret beslemeyin onlar bu adamlara dair birşey bilmeyen tamamen hayal dünyasında yaşayan yaş ortalamaları 20'nin üstünde olmayan insanlar.

ŞUNU DA UNUTMA HOŞLANMIYORSAN YA DA BU YAZDIKLARIMI BİR TARAFA ÇEKECEKSEN AÇIK VE NET HOŞLANMIYORSAN BURDA İŞİN NE ?

5 yorum:

  1. Yakamoz, yine ellerine, zihnine sağlık. durumu şöyle özetlemek istedim : "geçmişinde bizim asla net bir şekilde öğrenemeyeceğimiz bir hikayesi var ve belli ki bu hikayeyi geride bırakmak istiyor." işte, bu kadar net herşey. O artık JYJ üyesi. bir zamanlar halen tvxq üyesiyim dese de,bu röportaj ile yolların çoktan ayrıldığını kabul ettiğini apaçık ifade etmiş oldu.

    onu gerçekten seven hayranlar, sadece onun sözlerine kulak verir. söylentilere değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gerçekten umarım kimse kimseyi yalan yanlış bilgilerle kandırmaya çalışmaz ama bu tipler az da değiller.Çok şey bilmeyen yeni fanları zehirlemek ve kendileri gibi yapmak istiyorlar.Umarım herkes bilgi sahibi olur bunlara kanmaz. Teşekkür ederim yorumun için

      Sil
  2. Ben bir OT5'ım. JYJ'i ilk çıktığı zamandan beri destekler ve yürüdükleri yolda kazanmaları için elimden geleni yaparım. Aynısı TVXQ için de geçerli. Bu yüzden tek bir taraftan bakarak olayları yargılayacağımı lütfen sanma. Öncelikle JJ'in röportajındaki cümle yalnızca orası okununca oldukça yanlış anlaşılmaya müsait. Bu yüzden kargaşa çıktı ya zaten. Ben de ilk okuduğum da yıkılmış ve çok üzülmüştüm. Ne yapacağımı şaşırmış kalakalmıştım. Olayın sıcağıyla ve herkesin yanlış anlamasıyla aşırı tepkiler oluşabilir ne de olsa her cassiopeianın hassas noktası bu. YunJae olayına bakış açın bir yönden doğru. Bunu saptıranlar ve fantezi haline getirenler var ancak illa senin dediğin demek değil YunJae. Ben YunJae'yi desteklerim çünkü o benim için bir dostluktur, arkadaşlıktır. Desteklediğim için sapık damgası yiyemem değil mi? Çinli fanlar bu konuda gerçekten sapkın ancak herkesi öyle yargılayamayız. JJ bir şeyler yaşayıp geçmişini unutmak istiyor olabilir belki ama inan hepsini değil. DBSK geçmişi onun için de elbette önemlidir. Olaya unutulmak istenen bir geçmiş olarak bakmamlısın bence. Rahatsız eden fanlara yönelik bir söz, evet ancak unutulmak istenen bir geçmiş olamamalı. Attığı o tweet ve W şarkısı kanıt olsa gerek dostluklarına. Davanın ikiliyle bir alakası yok nede olsa. SM ile JYJ arasında. JYJ'in kararına saygı duyan fanlar ikilinin de karaına saygı duymalı. Diyeceklerim bu kadar. :) YunJae olayına bakış açın için yorum bırakmak istedim. Herkes çinli veya sapık değil ya o zaman YooSu, JaeMin de gay olur. :) Fanların sevdiği ikililer olarak bak. Bir de Türkiye'de JYJ antisi bir çevrenin olduğunu sanmıyorum. O sert tweetleri atanlar olayın sıcağıyla yanlış anlamaya atanlardır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynep arkadaşım yorumun için teşekkür ederim ama bu yunjae olayı kısmına katılamıyorum.ülkemizdeki yunjae olayı belki masumane olarak başladı ama bunu saptıranlar ve sen masumane seviyor olabilirsin ama tutupda bunu yabancı birine Jaejoong fana ya da JYJ fana ben Yunjae yi destekliyorum dediğin vakit o kefeye konulursun anında.Ne yazıkki katılmadığım bir başka konuda şu istersen zaten bulursun I am not JYJ fan yazan profilleri bunlar ne yazıkki hiç de masum değiller. Olaya unutulmak istenen geçmiş olarak da bakmıyorum okursan tekrar tarafsız anlarsın.Bunu bende söyledim dedimki adam bunu heryere valiz gibi taşır aynı bizim gibi geçmiş daima yanımızda olur.

      Sadece ilerlemek istemiş olabilir sırf bir röportajdaki sözlerine bakarak onu hain olarak sınıflandıranlara ve bu şekilde bunu yaymaya çalışanlara tavrım.Ve nedense bu yorum hep geliyor sıcağı sıcağına böyle dedi şöyle dedi ama bence biraz düşünerek o çok sevdiğin adama dair konuşmalısın bu da benim fikrim.Hain olarak yargılamak çok ağır.Ve ben herkes içinde bunu yazmadım.Dikkat edersen açık ve net yazdım hatta bunu yapan insan sayısı 10 dan belkide fazla değildir.
      Bence bu yazdıklarımı tekrar objektif bir şekilde oku derim neyse açıklamam budur.

      Sil
  3. Zeynep, Yunjae kavramı artık sadece dostluktan ibaret değil. malesef durum böyle. Herkesin sevdiği ikililer vardır. Sen dosluk dersin, ama öyle değil işte. Ben de, yunjae/jaemin vb ikilileri seviyordum. ama "-dum". Fakat, zamanla gördüm ki, bizim inandığımız dostluk felan arka plana atılmış, iş farklı taraflara çekiliyor. Bu her yerde böyle. fanmeetinglerde, twitter, tumblr, facebook üzerinde. O yüzden, profiline yunjae fanıyım yazan kafaları anlayamıyorum. Bu insanlar ya, sonradan hayranlığa erişenler, ya da itiraf edemeselerde fantazi eğilimleri var. Çünkü, olayları en başından takip eden biriyse ve dostluğa inanıyorsa, yj kelimesinden uzak durup, bu kavramı kullanmaktan kaçınmalı. Farkında değiller fakat, Jae'nin bu konuda canını çok yakıyorlar. Hayran mı oluyor şimdi böyleleri, allah aşkına ya.

    YanıtlaSil